Всичко, от което се нуждае Вашият автомобил!

Аутостан

Климатична система

Професионален сервиз на климатични системи

 

 

 

 

 

 

 

Специалистите от Bosch Car Service с удоволствие ще обслужат климатика и стационарното ви отопление, за да се радвате винаги на приятна температура в купето без полени и дразнещи миризми.

  • Източване на системата и пълнене с фреон и масло за компресора
  • Тест за утечки
  • Проверка на налягането и функциите
  • Смяна на филтъра за купе

За да пътувате в приятна обстановка

Климатикът се превърна в стандартно оборудване за съвременните автомобили. Той се нуждае от редовна поддръжка, за да работи добре през целия си срок на експлоатация. Освен загубите на фреон, ако климатичната система не е добре почистена, могат да се развъдят бактерии и гъбички, предизвикващи неприятна миризма. Освен това дехидратиращият филтър трябва да се сменя най-малко веднъж на 2 години. Специалистите в Bosch Car сервизите ще извършат професионална поддръжка на вашия климатик и ще проверят стационарното отопление, така че винаги ще се наслаждавате на приятна температура по време на пътуване – независимо дали вън е мразовито или адски горещо.

Редовното обслужване е важно

Автомобилите с климатична система трябва да бъдат проверявани поне веднъж годишно в специализиран автосервиз. Една от причините е, че системата губи до 8% от фреона всяка година. Трябва да се провери и състоянието на най-важния износващ се компонент – дехидратиращия филтър. Той изтегля влагата от циркулиращия фреон и намалява механичното износване. Подобно на масления филтър на двигателя и той е с ограничен експлоатационен срок. Най-добрият период за сервиз на климатика ви е ранната пролет, преди да стане много топло и полените да започнат да създават проблеми на страдащите от алергии.

Минутка внимание за чистотата

 Миризмите в климатичната система се причиняват от бактерии и гъбички. Изключването на климатика пет минути преди края на пътуването предотвратява образуването им. Тъй като не се засмуква въздух, в системата не остава влага. Но най-доброто решение е да прочистите климатичната си система от бактерии и замърсявания. Предимствата: никакви неприятни миризми и гарантирано оптимално филтриране на навлизащия въздух – особено важно за страдащите от алергия.

Нашият експертен съвет

Препоръчваме да включвате климатика през цялата година. Добре е системата да работи най-малко 10 минути веднъж месечно за смазване на уплътненията и предотвратяване на утечки. Редовното ползване предотвратява образуването на неприятни миризми в резултат на влагата, кондензирала във филтъра и образуването на бактерии.