Всичко, от което се нуждае Вашият автомобил!

Аутостан

Преглед за зимата

Професионална инспекция “Зима”

Преди времето да застудее, нашата проверка за зимата ще ви осигури безопасно шофиране в сняг и лед. Специалистите ни ще проверят най-важните компоненти във вашия автомобил и ще го подготвят за справяне със зимния сезон.

Никакви проблеми през зимата

Студеното време може да създаде проблеми на всеки компонент в автомобила – от акумулатора до гумените уплътнения на вратите и прозорците. Препоръчваме ви инспекцията “Зима” на Bosch Car Service, за да не попаднете в капана на зимата. С нашето модерно диагностично оборудване ще проверим правилните функции и готовността за зимни условия на редица компоненти във вашия автомобил. Така не само намалява рискът от произшествия на заледените пътища, но и от досадни аварии по време на зимната ви почивка.

Защита от замръзване на радиатора

Ежегодните статистики на европейските автомобилни клубове разказват една и съща история: проблемите в охладителната система пряко или косвено стават причина за аварии. Редовната проверка на антифриза е също толкова важна за предпазване от повреди, колкото и смяната на маслото. Добавките в охлаждащата течност, които осигуряват защитата на охладителната система, с течение на времето губят свойствата си и през зимата възниква опасност от замръзване. Така че антифризът трябва да се сменя редовно, за да се избегнат дефекти на водната помпа, корозия на радиатора, запушване на тръбопроводите и проблеми с електрониката на двигателя. Препоръчваме ви периодична проверка на охлаждащата течност в Bosch Car Service.

Нашият експертен съвет

Нужни са ви повече мускули през зимата? Ако си направите труда да обработите гумените уплътнения на вратите и на капака на багажника със специален препарат, ще ги предпазите от слепване и повреда при студ. Най-добрите продукти съдържат талк, глицерин, вазелин и силикон. И не отваряйте вратата със сила, ако е замръзнала, защото ще разкъсате гуменото уплътнение и ще се наложи да го сменяте.