Всичко, от което се нуждае Вашият автомобил!

Аутостан

Проверка на светлините

Професионална проверка на светлините

Да виждаш и да те виждат е основен аспект на пътната безопасност във всеки сезон. Добре е редовно да проверявате светлините си в Bosch Car Service.

Нека всички ви виждат

Резултатите от теста на светлините на ADAC през 2012 отново стресна читателите: повече от половината автомобили на пътя са със сериозни дефекти в осветителната система. Основният проблем е неправилното регулиране на фаровете и светлините за мъгла. Освен неподходящата височина и “безименните” крушки са рисков фактор. Ако се ползват подобни продукти, фаровете не могат да бъдат коректно регулирани поради производствените недостатъци на лампите. Дефектните и неправилно регулираните фарове представляват опасност за всички участници в пътното движение.

Да виждаш и да те виждат още по-добре

Смятате ли, че добрата видимост е най-важният фактор при шофиране? Също толкова важно е и другите да те виждат. Ако спирачните ви светлини не функционират добре, ударът отзад е почти неизбежен. Дефектните мигачи също са много опасни. А променливото време, студът, жегата и калта натоварват чистачките. Затова редовната им смяна е наложителна. Изброихме достатъчно причини за периодична проверка на светлините и чистачките на вашия автомобил.

Включени светлини и през деня, и през нощта

Знаете ли, че карането с включени фарове и през деня е задължително в 20 държави от ЕС? Автомобилите със запалени светлини се виждат по-лесно – и в мъгла, и в сняг, и в дъжд. Шофирането на фарове води до по-голямо износване на крушките. Препоръчваме използването на изключително трайните лампи Daytime от Bosch, с които можете да карате с включени светлини през цялото време. Повече информация и съвети за светлините и оптималната видимост в трафика ще намерите в нашите Съвети за светлините.

Нашият експертен съвет

Особено през есента и зимата бързите реакции при шофиране са много важни, защото трябва да се справите с променливото време и затруднената пътна обстановка. Затова трябва да си осигурите възможно най-добра видимост, например с чистачките с AeroTwin технология и мощните лампи от Bosch. С тях по-бързо ще разпознавате опасните ситуации и ще реагирате навреме.