Всичко, от което се нуждае Вашият автомобил!

Аутостан

Смяна на ангренажен ремък

Скъсването на ангренажния ремък в движение често води до много сериозни последици. Дефектните зъбни ремъци причиняват сериозни щети по двигателя, а може да се стигне и до пълна повреда. Редовната смяна на ангренажния ремък е най-добрата защита. Ето защо трябва да се спазват интервалите за смяна на ремъка, посочени от производителя. Освен това ангренажният ремък редовно трябва да бъде проверяван от специалист. В Bosch Car Service ще проверят и всички износващи се компоненти на задвижването на ремъка за стареене и износване. Комплектите за смяна от Bosch, които включват ангренажния ремък, обтягащите и паразитните ролки, обезпечават синхронизирано силово предаване.

 

 

 

  • Проверка на износването и смяна като комплексна услуга
  • Комплекти за смяна с перфектно напаснати компоненти
  • Качество на оригиналното оборудване за максимална сигурност
  • Специфична за двигателя конструкция на ремъка за дълъг срок на експлоатация

 

Издръжливост при максимална скорост

В три от 4 автомобила нищо не работи без зъбния ремък. Той осъществява връзката между коляновия и двата разпределителни вала и осигурява винаги съвпадане на позициите на буталото и клапана. Ангренажният ремък се задвижва на пълна скорост със старта на двигателя и предава тонове сила. Ако той се повреди, моторът спира. Само при едно приплъзване на гумените зъби клапаните могат да ударят буталото. Последиците в много случаи са сериозна повреда на двигателя, свързана със скъп ремонт. Ако зъбният ремък се скъса в движение, при известни обстоятелства може да причини тотална повреда на мотора. В някои модели автомобили връзката между коляновия и разпределителния вал се осъществява с ангренажна верига, но повечето коли разчитат на доказаното силово предаване с ангренажен ремък. Той осигурява безшумно и надеждно синхронизирано функциониране на клапаните и буталата. Но това е една от типичните износващи се авточасти. Редовните инспекции и навременната смяна са жизнено важни.

Оптималната смяна е редовната

Не само ангренажният ремък работи здраво за всеки изминат километър. И другите компоненти в двигателния отсек – обтягащи, паразитни и водещи ролки, както и водната помпа, задвижвана от зъбния ремък, постоянно са изложени на механично, химично и термично натоварване. Ето защо е много важно тези компоненти да се проверяват, и ако е необходимо, да се подменят. Комплектите за смяна на Bosch осигуряват ефикасна и изгодна смяна. Подходящите компоненти за двигателите на всички популярни марки и модели автомобили ще намерите в Bosch Car Service::

Продуктовата гама от ангренажни ремъци на Bosch

 

Професионална смяна на ангренажния ремък

В зависимост от модела на автомобила интервалите за смяна на ангренажния ремък варират между 40 000 и 120 000 km пробег. Смяната на зъбния ремък в Bosch Car Service гарантира най-доброто качество на резервните части и на работата. Диагностичният софтуер на Bosch предлага перфектен съпорт на механиците. Софтуерът предоставя информация и за актуалната версия спецификации на производителя. Системата на Bosch поддържа правилния монтаж на ангренажния ремък и на износващите се компоненти: с детайлна информация за спецификацията на автомобила и оптималните стойности за настройка на вашия двигател.

Нашият експертен съвет

Не само пробегът, но и стареенето се отразява сериозно на зъбния ремък. Важна е не само смяната на ангренажния ремък на посочените интервали. Той трябва редовно да се инспектира за стареене и износване. Особено ако автомобилът не се кара често, трябва да се проверят коректния опън и износването на ангренажния ремък.